Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:53:10 GMT

راه‌اندازی 5 اکیپ نظارتی بر نهضت ملی مسکن

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۷۷۰۲

راه‌اندازی 5 اکیپ نظارتی بر نهضت ملی مسکن

ایسنا/اردبیل رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل از راه‌اندازی پنج اکیپ نظارت عالیه بر اجرای واحدهای مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در استان اردبیل خبر داد.

شهریار گلمحمدی در گفت‌و گو با ایسنا، اظهار کرد: هدف اصلی از شکل‌گیری نظام مهندسی ارتقا کیفی ساخت و ساز در سطح ملی و استانی بوده و استان اردبیل نیز جز اولین استان‌هاست که در راه‌اندازی نظام مهندسی گام‌های جدی و عملی برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بعد از راه‌اندازی سازمان نظام مهندسی، مهندسان عضو این سازمان بر ساخت و سازها و رعایت الگوهای فنی نظارت کامل داشته و سعی کردند تا استفاده از مصالح مناسب و با کیفیت در دستور کار سازندگان بنا قرار گیرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل گفت: در استان اردبیل در بحث ساخت و ساز و کیفیت مصالح به کار رفته شرایط مطلوبی را داریم و نظام‌ مهندسی استان اردبیل نیز جز سرآمدهای کشور در بخش نظارت و ارتقا کیفی ساخت و ساز است.

گلمحمدی بر تشدید نظارت‌ها با همراهی ناظران ساختمان اشاره کرد و افزود: ماده 35 تاکید بر نظارت عالیه راه و شهرسازی با همکاری نظام مهندسی را دارد تا کنترل کیفی ساخت و ساز اتفاق افتاده و شرایط مطلوبی را شاهد باشیم.

وی از انتخاب ناظر برای پروژه‌ها با اولویت مراحل اجرایی خبر داد و خاطرنشان کرد: از 15 بهمن ماه سال گذشته با تصمیم هیئت مدیره دوره نهم قرار شده تا با اولویت کارهای نظارتی بر ساخت و سازها با حضور ناظران ساختمان انجام شده تا تمامی بناها بر همین الگو و معیار به مرحله اجرایی و عملیاتی برسد.

گلمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: حتی با بنیاد مسکن تفاهمنامه‌ای را به امضا رسانده‌ایم تا ناظران با اولویت کارهای نظارتی خود را انجام داده و با استفاده از ظرفیت مشاوران خصوصی در این بخش اقدامات و فعالیت‌های نظارتی در ساخت و سازها به انجام برسد.

وی ضرورت ایمن‌سازی ساختمان‌ها را با فعال‌سازی کمیته‌های عالیه نظارت یادآور شد و بیان کرد: در بحث نهضت ملی مسکن با استفاده از تجارب مسکن مهر، سعی کردیم تا پنج اکیپ را در سطح استان فعال کنیم.

گلمحمدی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در کنار نظارت عالیه، 80 تا 90 نفر در قالب سه اکیپ در مرکز استان و 2 اکیپ در سایر شهرستان‌ها نظارت عالیه را انجام می‌دهند تا ضعف‌ها و کاستی‌های گذشته در ساخت و ساز نهضت ملی مسکن برطرف شود.

وی تصریح کرد: در بحث مهندسان ناظر ضعف‌ها و کاستی‌های گذشته که مربوط به امضای سوری و عدم حضور مهندسان بوده، تا حدودی رفع شده و ما امروز با استفاده از مهندسان متعهد و متخصص سعی داریم تا بهترین و کیفی‌ترین ساخت و سازها را در سطح استان انجام دهیم.

گلمحمدی گفت: به رغم دریافت مبالغ بسیار کم در مقابل مسئولیت سنگین در حوزه ساخت و ساز، مهندسان ما سعی می‌کنند تا به تعهدات حرفه‌ای خود عمل کنند تا حوادث ناگواری متوجه شهروندان نشود.

وی افزود: به عنوان نمونه یک مهندس ناظر به ازای ساخت یک‌هزار متر مربع واحد ساختمانی در 6 طبقه، کمتر از 30 میلیون تومان مبلغ دریافت می‌کند در حالی که این مبلغ در مقابل مسئولیت ساخت بنا بسیار پایین است.

گلمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در نقطه مقابل افزایش حقوق کارگران تا 57 درصد در سال‌جاری، تعرفه مهندسان 30 درصد افزایش یافته و به هیچ وجه این مبلغ کفاف مسئولیت خطیر و انجام تعهدات بسیار سخت را نمی‌کند.

ساخت و ساز نامطلوب در مسکن مهر را می پذیریم

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل اضافه کرد: بحث تعارض در منافع در سازمان نظام مهندسی نیز مطرح بوده به طوری که ما اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی در گام اول سعی کردیم تا از پذیرفتن و امضای نقشه خودداری کرده و پرونده‌های خود را به حالت تعلیق درآوریم.

وی بیان کرد: در کنار اعضای هیئت مدیره، حتی کارکنان نظام مهندسی نیز از این کار اجتناب می‌کنند تا مهندسان عضو نظام مهندسی بتوانند فعالیت‌های مناسبی را انجام داده و در بحث ساخت و سازها و نظارت به مسئولیت خطیر خود عمل کنند.

گلمحمدی با اذعان به وضعیت نامناسب ساخت و ساز مسکن مهر در سال‌های گذشته اظهار کرد: ما تجارب زیادی را از این طرح عظیم برده‌ایم و قطعا در اجرای نهضت ملی مسکن از این تجارب استفاده خواهیم کرد.

وی رعایت مبحث 19 و 22 را در نگهداری ساختمان و احیای بناهای بافت فرسوده یادآور شد و تصریح کرد: ما بارها موضوع مبحث 22 را پیگیری کردیم و حتی نامه‌ای از سوی شورای عالی نظام مهندسی به وزیر راه و شهرسازی نوشته شده تا امکان اجرایی شدن مبحث 22 را در ساخت و سازها فراهم کنند.

گلمحمدی به وجود بناهای ناایمن در اردبیل اشاره کرد و گفت: حتی قبل از حوادث متروپل آبادان، ما ساختمان‌های ناایمن را در اردبیل به مسئولان گوشزد کردیم که نمونه آن سرای حاج یوسف است که بعد از گذشت 73 سال از سقف چوبی با احتمال آتش‌سوزی و حریق گسترده و ریزش سقف رنج می‌برد که مسئولان باید هر چه سریعتر این بازار را تخلیه و نسبت به مقاوم‌سازی و نوسازی آن اقدام کنند.

وی در ادامه سخنان خود افزود: اگر برای کسبه این سرا اتفاق ناگواری رخ دهد، ما گزارش‌های کارشناسی خود را ارائه کردیم و قطعا مسئولیتی را در این حوزه نخواهیم پذیرفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل خاطرنشان کرد: میانگین عمر ساختمان‌ها به عنوان یک سرمایه ملی به حدی پایین آمده که گاه برخی ساختمان‌ها در کوتاهترین زمان عمر مفید خود را از دست می‌دهند که انتظار می‌رود در بناهای مختلف از نوآوری‌های جدید و مصالح نوین استفاده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان نظام مهندسي طرح نهضت ملی مسکن راه وشهرسازی انتخابات نظام مهندسی ساختمان ساخت و ساز نهضت ملی مسکن ساخت و سازها نظارت عالیه ساختمان ها راه اندازی ساخت و ساز سخنان خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود

ایسنا/مازندران استاندار مازندران با اشاره به این که تعهد ساخت ۱۶۴ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن مازندران دست یافتنی است و فقط به همت و تلاش و همگرایی وابسته است‌، گفت: بخشی نگری مانع پیشرفت و آبادانی مازندران می‌شود.

یوسف نوری روز شنبه در جلسه شورای تامین مسکن مازندران، با عنوان اینکه طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم به صورت جدی پیگیری می‌شود، اظهار کرد: تامین مسکن در افزایش نرخ ازدواج و باروری مازندران بسیار تأثیرگذار است لذا از فرمانداران  تقاضا داریم تا در تامین زمین مسکن حمایتی همت بیشتری داشته باشند.

وی افزود: موانع تامین زمین مسکن حمایتی مازندران باید با همکاری و مشارکت دستگاه‌های اجرایی برطرف شود لذا روش‌ها و همگرایی‌ها در اجرای طرح‌ها بسیار مهم است و هر یک از شهرستان‌های مازندران در طرح نهضت ملی مسکن باید برای مسکن حمایتی وارد عمل شوند.

نماینده عالی دولت سیزدهم در مازندران تصریح کرد: مازندران حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و بنا به اعلام دو نهاد بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بیش از ۲۴۰ هزار خانوار زیر پوشش خود دارد و از خدمات حمایتی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه داشبورد طرح نهضت ملی مسکن مازندران باید در فناوری‌های جدید عملیاتی شود، تصریح کرد: یعنی شماره انداز پیشرفت روزانه ساخت نهضت ملی مسکن مازندران باید طراحی شود.

استاندار مازندران با بیان این که عمده مشکلات و موانع استان در سایه همگرایی حل و فصل می‌شود، گفت: طرح‌های هادی روستایی مازندران باید متناسب با ظرفیت‌های هر منطقه طراحی شود، این که در روستایی خالی از سکنه، طرح‌های هادی تهیه شود، صحیح نیست.

نوری با اشاره به اینکه، نظام مسائل هر شهرستان با همکاری فرمانداران باید بدون مراجعه به استان حل و فصل شود و به جلسات استانی منتقل نشود، بیان کرد: ساخت مسکن محرومان مازندران را خیلی جدی بگیریم، چراکه این مقوله سبب رضایت مردم از نظام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند آماده تحویل
  • اراضی نهضت ملی مسکن برای ۴۰ هزار متقاضی در شهر پرند هنوز تامین نشده است
  • تحویل ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند/ آورده ۷۰۰ میلیونی متقاضیان
  • تایید نهایی بیش از ۵۸ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن ملی در حال ساخت است
  • بخشی‌نگری مانع پیشرفت مازندران می‌شود
  • مازندران در تعهد ساخت ۷۰ هزار واحد مسکن حمایتی عقب ماند
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟